IT Blog

Het komt steeds vaker voor, mensen die fulltime aan het werk gaan voordat ze een studie volledig hebben afgerond. Dit komt vaak omdat ze een aanlokkelijk aanbod hebben gehad om aan het werk te gaan. Of omdat ze vastlopen op het afronden van de scriptie. Een scriptie schrijven is als een sprint naar de finish van een lange marathon: het is de laatste horde op weg naar je welverdiende diploma. De scriptie is het laatste onderdeel van iedere studie en moet goedgekeurd worden voordat je je diploma ontvangt. Dit laatste onderdeel is echter ook een van de moeilijkste opgaven die je tijdens je studie krijgt. Het is daarom zaak om er veel tijd en aandacht aan besteden en desnoods hulp in te schakelen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst

Het schrijven van een onderzoeksproject of scriptie is een immense opgave. Het kan echter worden volbracht als je discipline hebt en je organisatorische vaardigheden inzet. Het is aanbevolen om alle aspecten van je onderzoek vanaf het begin te categoriseren en te ordenen. Daarnaast is het verstandig om op tijd te beginnen, zo laat je voldoende tijd over voor belangrijke onderdelen zoals het schrijven, proeflezen en bewerken. Zelfs de beste plannen kunnen mislukken maar het is belangrijk om positief te blijven. Er zijn maar weinig studenten die de scriptie vlekkeloos afronden.

Hulp van een scriptie coach

Een goede scriptie bestaat grofweg uit drie onderdelen: het introduceert het onderwerp en geeft de lezer een idee van wat hij kan verwachten van het artikel. Het presenteert je argument. Het toont het belang van je argument aan, waardoor de lezer meer reden heeft om zich in je scriptie te verdiepen. Als je het moeilijk vindt om te beginnen aan het onderzoek, om het onderzoek goed op papier te zetten of om je argumenten in woorden om te zetten dan kan je de hulp van een scriptiecoach inschakelen om je op weg te helpen. Met het onderzoek of statistiekbegeleiding bijvoorbeeld.

Een expert op het gebied van taal

Wanneer het aankomt op het einde van je studie is taal een onderdeel wat je scriptie kan maken of breken. Je kan een goede scriptie hebben, als er te veel taal- en spelfouten in zitten wordt deze alsnog afgekeurd. Ook als er sprake is van plagiaat wordt de scriptie rigoureus afgewezen. Het is daarom belangrijk om je scriptie in je eigen woorden te schrijven, studiebegeleiding te nemen, alles goed te controleren en eventueel door een externe professional na te laten kijken.

Je scriptie verdedigen

Als de scriptie eenmaal is goedgekeurd moet je deze verdedigen. In een gesprek over presentatie moet je beargumenteren waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en welke acties je uitbrengt aan de organisatie waarvoor je de scriptie hebt gemaakt. Het verdedigen van de scriptie is een van de laatste hordes en moet je daarom zeer serieus nemen. Het is belangrijk om op tijd te zijn, professioneel over te komen en je verhaal goed ingestudeerd te hebben. Zodat je eventuele lastige vragen eenvoudig kan beantwoorden. Een coach kan je ook helpen om het gesprek voor te bereiden.

<

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.